Na portálu Novinky.cz se objevila další vcelku znepokojující zpráva a dle mého názoru, je potřeba ji brát vážně, pokud nechceme, aby naše děti předčasně dospívali a měli v budoucnu vážné zdravotní problémy.
Níže čtěte příspěvek, bedlivě vybírejte a nebojte se zeptat v restauraci na původ kuřecího masa, ale nejenom tohoto.A bohužel věřte, 90% hospodských jde především o peníze, to znamená nakoupit co nejlevněji za každou cenu, i když jim je nabízeno kvalitní české chlazené maso, bez přidaných antibiotik a cennový rozdíl je nepatrný.
V kuřecích prsou z Brazílie bylo příliš antibiotik, zjistili veterináři
Zásilka brazilských mražených kuřecích prsou o celkové hmotnosti 20,5 tuny obsahovala nadlimitní množství doxycyklinu, tedy antibiotika z tetracyklinové řady. Informoval o tom mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben.
„Inspektoři Krajské veterinární správy pro Středočeský kraj odebrali u příjemce zásilky v Kladně vzorky ze zásilky kuřecích prsou původem z Brazílie a dne 5. listopadu potvrdili ve Státním veterinárním ústavu v Jihlavě přítomnost nepovoleného množství reziduí léčiva Doxycyklinu,“ sdělil Duben.
Tento lék se používá v chovech drůbeže k léčení onemocnění dýchacích cest.
Podle mluvčího byla informace ohledně brazilského kuřecího masa vložena do systému rychlého varování RASFF, aby k ní měly přístup i další členské státy.